Loading
Min Konto

Ulike typer næringsdrikker og tilskudd

 

Fullverdige næringsdrikker

Næringstilskudd som inneholder alt kroppen trenger av proteiner, fett, karbohydrater, vitaminer, mineraler og sporstoffer. Det finnes også varianter med ekstra protein som bidrar til at muskelmassen opprettholdes bedre, samt at de bidrar til bedret sårtilheling. Du velger den typen og smaken som passer best for deg. Det finnes næringsdrikker som er beregnet til å drikke som de er, noen kan brukes som ingredienser i matlaging og noen er beregnet til å være suppemåltider. Alle fullverdige næringsdrikker kan brukes som eneste næringskilde, forutsatt at de gis i tilstrekkelige mengder. Dette skal alltid være avtalt med lege eller ernæringsfysiolog. 
Se utvalget av fullverdige næringsdrikker her.

 

Fullverdige næringsdrikk med ekstra fiber

Fiber stimulerer tarmen og spiser du lite fiber kan det vært lurt å velge en næringsdrikk tilsatt kostfiber. Fiberet gir et mer stabilt blodsukker, derfor anbefales fiberberikede drikker til de med diabetes. Til personer med Chrons og Ulcerøs Kolitt skal fibermengden tilpasses individuelt og vær heller forsiktig med tilskudd av fiber. 
Se utvalget av fullverdige næringsdrikker - Fiberrike her.

 


Næringsdrikker - Tilskudd

Juicebasert

Mange liker å supplere med juicebaserte næringsdrikker fordi disse oppleves litt lettere å drikke enn de melkebaserte. De er egnet ved: kvalme, dårlig matlyst eller fettmalabsorpsjon. Noen synes de får mer slim av de melkebaserte, for eksempel ved KOLS, da kan juicebaserte næringsdrikker være et godt alternativ. Disse er i kategorien tilskudd, så de er ikke regnet som fullverdige næringsdrikker. Det er spesielt fordi de mangler fett som er svært viktig for kroppen vår. 

 

Dessert / Pudding / Yoghurt

Desserter, puddinger og yoghurter er produkter med tykkere konsistens egnet ved svelgeproblemer (dysfagi), men også for å skape variasjon i kostholdet.

 

Pulver

Pulver til berikning med nøytral smak kan brukes som berikelse i vanlig mat og drikke. Pulveret kan strøs direkte i maten, eller tilsettes i f.eks. vaffel- eller kakerøren.

Se utvalget av næringsdrikker - Tilskudd her.


Næringsdrikker til barn

Barn trenger riktig næring for å vokse og utvikle seg, spesielt under sykdom, enten det er kortere perioder eller over lengre tid. Næringsdrikker laget for barn er fullverdige næringskilder med et balansert innhold av karbohydrater, proteiner, fett, vitaminer, mineraler og sporelementer, tilpasset barn. De kan brukes som eneste næringskilde i samråd med lege eller klinisk ernæringsfysiolog. Brukes oftest som et tilskudd for å hjelpe barnet med å oppnå ønsket ernæringsstatus. 
Se utvalget av næringsdrikker til barn her.

Sykdomspesifikke

 

Diabetes

Personer med diabetes kan som regel drikke alle næringsdrikker, da de generelt har en lav glymekisk indeks (GI) (gir lave variasjoner i blodsukkeret). For de som ønsker og trenger er det spesifikke næringsdrikker tilpasset de som trenger en ekstra lav GI.

 

Kreft

Opptil 70% av kreftpasienter opplever smaksforandringer under behandling. Bitre, metalliske og andre smaker som kan forårsake kvalme, samt en følelse av munntørrhet, er vanlige bivirkninger etter cellegift eller strålebehandling. Det finnes egne næringsdrikker tilpasset smaksforandringer.

 

Trykksår

Inneholder aminosyrer som er med på å øke blodgjennomstrømningen i kroppen. Høyt proteininnhold.

 

Slag / Svelgevansker

Disse har en tykkere konsistens, for enten å drikke eller spise med skje. Se ellers dessert / pudding / yoghurt og pulver.

 

 

Bli inspirert av ekstra næringsrike oppskrifter

#Inspirasjon
#Oppskrifter

Sorbet

#Ernæring
#Oppskrifter

Smartfish smoothie

#Ernæring
#Oppskrifter

Omelett

#Ernæring
#Oppskrifter

Bananmuffins

#Ernæring
#Oppskrifter

Jordbærmousse

#Ernæring
#Oppskrifter

Yoghurtbasert smoothie

Serveringstips

 

  • De fleste næringsdrikkene smaker best kaldt
  • Juice-/saftbaserte kan fryses og spises som sorbet-is
  • Kan brukes i smoothie eller blandes i kaffe, varm sjokolade osv.
  • Vaniljesmak kan brukes som vaniljesaus på desserter
  • De fleste melkebaserte kan varmes (ikke kokes)
  • Hell f.eks. opp i et høyt glass og pynt med isbiter, frukt og bær

 

  • Spis det du klarer av vanlig mat, suppler med næringsmidler
  • Viktig å variere i type og smak
  • Ikke drikk en næringsdrikk rett før et måltid

Nyttige artikler for deg som bruker næringsdrikker

Du finner flere artikler nederst på siden

Boots HomeCare kan hjelpe deg

 

Enkel bestilling
Via telefon eller nett. 16 av våre 160 Boots apotek er spesialisert på blant annet ernæring og har eget kundesenter.

Sykepleiere med høy faglig kompetanse
Vi har 40 sykepleiere spredt over hele landet med spesialkompetanse på blant annet ernæring. De kan gi deg personlig oppfølging og veiledning. 

Fast levering
Du kan selv velge om du ønsker faste leveranser av næringsmidler. Da vil dine varer bli levert regelmessig, uten at du trenger å bestille for hver gang.

Personlig oppfølging og veiledning
Ønsker du oppfølging og veiledning relatert til næringsmidler og refusjon, tilbyr våre sykepleiere dette. 

Hjemlevering av varer
Hos oss kan du få varene levert hjem på døren, til utleveringssted eller hente på apoteket.

Apotek + bandasjist
Boots HomeCare er både apotek og bandasjist. Du kan derfor få legemidler og andre apotekvarer sammen med dine næringsmidler.

Bredt sortiment
Boots HomeCare kan levere alt av næringsmidler på refusjonslisten fra HELFO. Vi lagerfører fast et bredt sortiment av næringsmidler, noe som sikrer deg rask levering etter bestilling.

 

Opprett din profil for bestilling på nett i dag, så er du klar til du skal bestille næringsdrikker igjen!

View as Tabell Liste

13 varer

Set Descending Direction