Min Konto

Velvære for moden hud

Velvære for moden hud

Så lenge huden vår er frisk og sunn, tenker vi ikke så mye på hvordan den påvirker oss i hverdagen. Når vi blir eldre blir mange mer bevisst på huden og hvordan den har det, kanskje spesielt fordi moden hud blir tørrere og derfor kan oppleves som stram og ubehagelig.

I den kalde årstiden er det ekstra viktig å gi den modne huden fukt og pleie for å holde den myk og smidig gjennom vinteren. 

Ansiktspleie for moden hud

Selv om huden med årene uunngåelig vil vise tegn på aldring, kan vi allikevel gjøre en forskjell ved å gi den modne huden best mulig pleie som opprettholder fuktigheten og ivaretar glød og spenst. Samtidig er det viktig å bruke milde hudpleieprodukter som ikke ytterligere irriterer hud som er ekstra tørr og følsom.

Det finnes flere hudpleieprodukter som er spesielt utviklet for moden hud og motvirker aldringstegn. Produktene er ofte beriket med fuktbindende mineraler og beskyttende vitaminer. Det viktigste er at produktene du bruker sørger for godt med næring og fukt til huden. 

Skånsom rengjøring av huden

Ofte starter uttørring av huden ved dusj eller bad. Overdreven hygiene med hyppig vask med varmt vann og uttørkende såper er faktorer som kan påvirke huden negativt. Det er derfor viktig å bruke rengjøringsprodukter som rengjør skånsomt og er med på å pleie og bevare fuktigheten i huden. I et tørt klima er det anbefalt å bruke en dusjolje som både rengjør skånsomt, men også tilfører godt med fukt. 

Regelmessig smøring med fuktighetskrem

For å bevare hudens fuktighet gjennom vinteren, er det viktig å smøre seg regelmessig med en effektiv fuktighetskrem. En god fuktighetskrem som brukes daglig kan forebygge tørr hud behandle symptomer ved tørr hud, som for eksempel kløe. 

Kom gjerne innom ditt lokale Boots apotek eller besøk oss på boots.no

Andre artikler om hudpleie

#Sår
#Hudpleie

Arrbehandling

#Hudpleie
#Helse

Solbeskyttelse

#Sår
#Hudpleie
#Helse

Intertrigo

#Hudpleie
#Helse

Solpleie