Min Konto

Hudpleie for menn

Hudpleie for menn

Menn har stor nytte av å gi huden god daglig pleie. Og god hudpleie kan forebygge vanlige hudproblemer.

Grunnet det mannlige hormonet testosteron, er menns hud generelt fetere, grovere og tykkere enn kvinners. Testosteronet er også årsaken til økt hårvekst, økt lager av kollagen og økt talgprodksjon, som da gjør menn mer utsatt for å få urenheter og kviser.

Barbering

Barbering, spesielt med høvel, kan være hardt til huden og en kan oppleve irritasjon og kløe.  Det er ikke uvanlig at det oppstår små betennelser i hårrøttene etter barbering, som ligner nupper/kviser. Det anbefales å barbere seg rett etter dusjen eller ansiktsvask, mens hårene er myke. En god barbergel eller skum, som er mild og gir fuktighet er å anbefale, samt at det kan være fordelaktig  å skylle ansiktet i kaldt vann etter barbering, for å lukke porene. Avslutt med fuktighetskrem eller balm. 

Skift barberblad ofte

Skift barberblad ofte, da slitte blad resulterer i inngrodde hår og betennelser. Opplever du likevel inngrodde hår, er en ansiktskrubb et god investering. Skrubb er også fordelaktig om du har en fet og uren hud. Skrubb fjerner død hud og fjerner talg som bidrar til inflamasjoner i huden. Avslutt alltid med en god fuktighetskrem etter skrubb - eller gjerne en ansiktsmaske som kan ligge over natten. 

Aldring

Siden menns hud er tykkere, fetere og har en større produksjon av kollagen, eldres den ofte noe senere enn kvinners hud. I tillegg gir hår (skjegg og bart) en bedre støtte til huden, og det er en av årsakene til at du sjelden ser menn med "røykemunn". Tross dette er det viktig at menn beskytter seg mot for tidlig aldring og bruk av solfaktor/solkrem er det viktigste. Er det noen som blir mer solbrente enn andre, så er det menn i følge en rekke undersøkelser. Det å bli solbrent øker risikoen for hudkreft. En lett solkrem eller lotion, som ikke tetter porene er for menn det beste alternativet.

Valg av produkter

Til menn anbefaler vi oftest lette ansiktskremer eller lotion, siden menns hud som regel er noe fetere. Er du likevel mye ute i værhardt klima, vil fete kremer som forhindrer uttørking være å anbefale. En tørr og stram hud, klør og sprekker og blir inngangsport for infeksjoner. Boots fører en rekke produkter for deg som er mann, og boots.no finner du det du måtte trenge. Vår anbefaling er en såpefri rens, gjerne morgen og kveld, dagkrem med eller uten solfaktor, egen solkrem til deg som er mye ute og/eller sommerstid, skrubb og eventuelt en fetere krem til vinteren eller værhardt klima. 

Andre artikler om hudpleie

#Sår
#Hudpleie

Arrbehandling

#Hudpleie
#Helse

Solbeskyttelse

#Sår
#Hudpleie
#Helse

Intertrigo

#Hudpleie
#Helse

Solpleie

#Hudpleie

Tørr hud