Min Konto

Underernæring – den glemte folkesykdommen

Underernæring – den glemte folkesykdommen

En sunn og god alderdom er tett forbundet med en livsstil som både inneholder regelmessig fysisk aktivitet og en sunn og variert kost som er tilpasset det aldersmessige behov. Riktig inntak av næringsstoffer, vitaminer, mineraler, fiber og protein, er viktig for å bevare en normal muskelmasse og fordøyelse. Et godt kosthold og fysisk aktivitet er viktig å starte med i tidlig alder, da forandringer i kroppen kan merkes allerede midt i livet.

Et velbalansert kosthold – enklere sagt enn gjort
Det anbefales at man spiser en variert og balansert kost, og i riktig mengde, men det er ikke alltid like lett. Ny forskning viser at en rekke næringstoffer, vitaminer og mineraler som er viktig for å opprettholde en god helse, ofte mangler i kosten hos de eldre. Dersom kroppens behov for energi og næring ikke blir oppfylt kan du bli underernært, ofte som følger av et utilstrekkelig matinntak og/eller økt behov for energi og protein, på grunn av sykdom. Det kan også skyldes problemer med å spise, f.eks. svelgeproblemer.


Underernæring fører til vekttap og redusert muskelmasse, som kan påvirke helsen på ulike måter:
Tretthet
Økt risiko for fallskader
Dårlig sårtilheling
Skrøpelighet, og redusert muskelmasse
Utmattelse/tap av krefter
Redusert motstandskraft mot infeksjoner


Du kan motvirke vekttap og tap av muskelmasse ved å berike ditt normale kosthold med energi og protein. Dette kan du oppnå ved å f.eks. å berike maten med fløte, olje eller smør. I tillegg er egg en rik kilde til protein for et økt proteininntak. Dersom man ikke kommer i mål med eget kosthold kan man få foreskrevet berikningspulver eller ernæringsdrikke fra sin fastlege for økt energi- og proteininntak.


Produkter som kan hjelpe
RESOURCE® er en serie produkter beregnet til personer som er underernærte, eller som er i risiko for underernæring i forbindelse med sykdom. Produktsortimentet består av næringsdrikker og berikningspulver med forskjellige nivåer av energi, protein, fiber og mikronæringsstoffer. Produktene vil hjelpe pasienter med forskjellige behov til et forbedret energi- og næringsinntak. RESOURCE® finnes dermed i mange smaksvarianter og konsistenser, så det skal være enkelt å finne noe som passer enhver smak!


RESOURCE® Ultra-serien er neste generasjons ernæringsdrikker. Med sitt konsentrerte innhold av energi og protein av høy kvalitet, er drikken spesielt tilpasset deg som har problemer med å få nok næring gjennom ditt normale kosthold. I RESOURCE® Ultra-serien finnes RESOURCE® Ultra og RESOURCE® Ultra Fruit.

RESOURCE® Ultra er vår mest konsentrerte næringsdrikk med høyt innhold av energi og protein (450 kcal og 28 g protein per 200 ml / 281 kcal og 17,5 g protein per 125 ml). Næringsdrikken inneholder protein av høy kvalitet med en stor andel myseprotein (42 % myse, 58 % kasein), som er naturlig rik på den essensielle aminosyren leucin. Leucin er en stor bidragsyter for å bygging og vedlikehold av muskelmasse. RESOURCE® Ultra er et bra valg for deg som har økt energi- og proteinbehov, redusert muskelmasse eller vanskelig for og spise og drikke større volum. Næringsdrikken kan også brukes i forbindelse med væskerestriksjoner. RESOURCE® Ultra finnes i fire gode smaker, to forskjellige format (200 ml og 125 ml) og har lav glykemisk indeks (<55).

RESOURCE® Ultra Fruit er en klar og energirik næringsdrikk som inneholder 300 kcal og 14 g protein per flaske (200 ml), noe som tilsvarer 75% mer protein enn andre klare næringsdrikker på markedet. Resource® Ultra Fruit er en forfriskende og velsmakende næringsdrikk som med fordel kan brukes som et næringsrikt alternativ til vann, saft eller juice. Et godt valg for deg som har behov for et fettfritt alternativ, eller som ikke tolererer melkelignende ernæringsdrikke. Næringsdrikken inneholder 100% myseprotein fra melk, som er naturlig rik på de forgrenede aminosyrer, inkludert leucin. Resource® Ultra Fruit finnes i fire gode smaker.

 

For de som har behov for å berike mat eller drikke med ekstra energi, protein og/eller næring finnes det ulike berikningspulver. RESOURCE® Complete er et næringsmessig fullverdig berikningspulver og inneholder alle næringsttoffene som en person trenger i løpet av en dag. RESOURCE® Complete har et høyt proteininnhold og lavt fettinnhold, og kan brukes for berikning av matretter eller drikke. Pulveret har en nøytral smak og påvirker ikke matens smak eller konsistens.


RESOURCE® næringsdrikker og berikningspulver er næringsmidler til spesielle medisinske formål og skal brukes under medisinsk tilsyn. Egnet til kostbehandling av pasienter med underernæring eller som er i risiko for underernæring. Snakk med legen din eller klinisk ernæringsfysiolog om hva som er riktig for deg.

Hos Nestlé Health Science ønsker vi å bidra til en sunn aldring. Det gjør vi ved å utvikle og forske på produkter som gir en aldrende kropp et optimalt næringsinntak. På den måten håper vi å kunne hjelpe deg med å passe på din helse med god ernæring.

 

For mer informasjon eller for å bestille Resurce Ultra - ta kontakt med ditt Boots HomeCare kundesenter