Min Konto

Plateforlenger

Plateforlenger

Plateforlengere er et tilbehørsprodukt for stomi som krever egen resept. Det vil si at den ikke dekkes på vanlig stomiresept, og den må spesifiseres. Det er en grunn for det og du kan lese mer om dette i denne artikkelen, samt hva det er og hvordan det brukes.

Plateforlengere er laget for å gi platen et større område for feste og for å forhindre at kantene på platen løsner. Det finnes ulike plateforlengere, hvorav de fleste er formet som en banan, derfor blir disse ofte kalt for bananer.

Det er viktig å presisere at disse ikke er ment der man er plaget av lekkasjer av andre grunner enn liten festeflate. Da vil de ikke hjelpe mot lekkasjen, men bare skjule den lenger. Det gjør at lekkasjen blir liggende lenger på huden og huden blir mer sår.

Uavhengig av leverandør skal disse settes på etter at stomiplaten er plassert. Plateforlengerne settes på i ytterkant der det er behov. Plateforlengere kan brukes med både en-delt og todelt stomiutstyr. De tas av sammen med platen når den skal skiftes. Den er best egnet der stomien er stor og det blir liten festeflate. For eksempel for de med brokk eller gravide med stomi.


Andre artikler om stomi

#Stomi
#Inspirasjon
#Reise

Sommer og reise - med stomi

#Ernæring
#Inspirasjon
#Portrettintervju

Mirakeljenta Sara

#Stomi
#Hudpleie
#Stomihjelpemidler
#Lekkasje
#Stomiutstyr

Salts hudbeskyttelse