Min Konto

Hudfilm

Hudfilm

Hudfilm er et tilbehørprodukt innen kategorien stomi. Den kan brukes forebyggende og behandlende. Hudfilm krever egen resept, selv om du har resept på stomiutstyr. Vi sier at den må spesifiseres.

En hudfilm er en barriere mellom huden og stomiplaten, avføring eller urin. Det er en alkoholfri væske som danner en transparent film på huden. Filmen beskytter mot hudirriterende kroppsvæsker og kan også beskytte mot hudskader som kan oppstå når klebende produkter skal festes og fjernes flere ganger på samme område. Finnes som spray, skumapplikator og serviett.

Det kreves egen resept på denne og oppgitt står det at den kun er til brukere der det er nødvendig med hudfilm til behandling av sår hud rundt stomien.

Uavhengig av hvilken type hudfilm man velger brukes den på samme måte. Man tar den på huden rundt stomien hvor stomiplaten dekker, lar det tørke  og så setter på stomiutstyret man bruker. Det finnes mange forskjellige typer hudfilm fra ulike leverandører. Noen beskrives her:

Esenta
Denne hudfilmen får du som spray, pensel og serviett. Esenta gir en god barriere, samtidig som den er skånsom for huden og lett å fjerne. Kan brukes ved hvert skift.

Elisse
Denne er fra en leverandør som spesialiseres seg på silikonprodukter. De har utviklet en hudfilm som behandler kløe, rødhet, svie og sår hud på en god og skånsom måte.

Salts Skin Lotion
Dette er et middel som er ny for mange, og den kom først på HELFO-listen 1. juli 2021. Den er for mange stomisykepleiere kjent som "gulldråpene" og kan kurere det meste. Det som er viktig når denne brukes er at det kun skal 1 dråpe under platen ved bruk. Hvis det brukes mer kan det gi dårligere festevne for platen.

Salts Barrier film wipes og foam aplikator
Salts vannløselig hudbeskyttelsesfilm er utviklet for å etterlate en fleksibel og beskyttende film på huden rundt stomien. Den beskytter og forebygger mot lekkasjer og sår hud. Finnes som servietter og skumaplikaor og kan benyttes hver gang du skifter. 

Cavilon
Det er viktig å vite at Cavilon fjernes ikke med vann, kompresser eller kleberfjernerspray, den må mekanisk fjernes. Det vil si at den må slites av via gjentatte stomiplateskift. Det er derfor ikke anbefalig å bruke Cavilon hver gang du skifter. Optimalt er 1-2 ganger i uka. Hvis den brukes oftere og ikke rekker å slites bort, vil den bygges lagvis slik at stomiplaten får dårligere festeevne. Når det er sagt danner Cavilon er sterk hinne på huden og gjør den motstandsdyktig mot kroppsvæsker.

For å få kjøpt hudfilm, enten du har resept eller ikke, kan du ringe til kundeservice eller lage deg konto her på bootshomecare.no så hjelper vi deg i gang! Hvis du er usikker på hvilken hudfilm du skal velge, kan du ta kontakt med oss i Boots HomeCare.

 

Se video med demonstrasjon av hudfilm og barrierekrem

(Silesse har byttet navn og design til Esenta)

 


Andre artikler om stomi

#Stomi
#Inspirasjon
#Reise

Sommer og reise - med stomi

#Ernæring
#Inspirasjon
#Portrettintervju

Mirakeljenta Sara

#Stomi
#Hudpleie
#Stomihjelpemidler
#Lekkasje
#Stomiutstyr

Salts hudbeskyttelse