Min Konto

Brokkbelte

Brokkbelte

Brokkbelter brukes der det er risiko for å danne brokk eller der brokk allerede har oppstått. Brokkbelter er noe som krever egen resept, selvom du har resept på stomiutstyr. Vi sier at den må spesifiseres.

Brokkbelter, eller belter til kompresjon som det heter, er kun til brukere med parastomale brokk eller i risiko for å utvikle parastomalt brokk. Parastomale brokk vil si at det har kommet brokk på samme sted som du har stomien. Den kan være hele veien rundt, eller den kan bule ut til en av sidene fra stomien.

Det finnes mange forskjellige brokkbelter, både i farge og utførelse. Noen har spiler, mens andre er mer fleksible. Noen kan du klippe hull i, noen skal du ikke klippe i, og noen har ferdige hull fra leverandør.

Det er ikke alltid det er nødvendig å klippe hull heller. Som en tommelfingerregel skal det ikke klippes hull med mindre det medfører lekkasje eller særlig ubehag for den som skal bruke brokkbeltet.

Beltene finnes i ulike høyder avhengig av mageomfang og brokkomfang. De er i ulike størrelser og bestilles etter mål. Brokkbelter skal brukes der brokket kan reponeres (dyttes tilbake) eller glir tilbake av seg selv. Dette for ikke å klemme på tarm som allerede ligger i klem i brokket.

Det er viktig at brokkbelte alltid tas på når brokket er inne, for ikke å klemme på tarm som allerede ligger i klem i brokket. Derfor er det ofte hensiktsmessig å ta på brokkbelter når du ligger. Dersom brokket ikke glir tilbake av seg selv, må du få opplæring av helsepersonell før du gjør det vi kaller reponering, altså der du selv dytter brokket tilbake.

Får å få kjøpt brokkbelte, enten du har resept eller ikke, kan du ringe til kundeservice eller lage deg konto her på bootshomecare.no så hjelper vi deg i gang! Hvis du er usikker på hvilket brokkbelte du skal velge, kan du ta kontakt med oss i Boots HomeCare.

Se hvordan et brokkbelte skal tas på: