Min Konto

Influensavaksinering i Boots apotek

Influensavaksinering i Boots apotek

I Boots apotek kan du få høstens vaksine. Det tar ca. 10 dager før vaksinen får full effekt

Fra høsten 2019 ble det mulig for apotekene å sette influensavaksine, noe som gjør det enda enklere for de som ønsker det å ta denne vaksinen. Influensa kommer hver høst, gjerne med en topp rundt juletider og i vinterferien. Influensa er ofte verre og mer langvarig enn en forkjølelse, og symptomer som feber, kroppssmerter, hodepine, ekstrem slitenhet og tørrhoste er mer intense. 

Er du i risikogruppa?

De fleste tåler en influensa, men noen er mer utsatt og opplever mer alvorlige følger av en influensa enn andre. I Norge dør omlag 900 personer hvert år, som følge av influensa eller av følgesykdommer som for eksempel lungebetennelse. Er du over 65 år, har hjerte og/eller lungesykdom, astma, KOLS eller nedsatt immunforsvar, bør du vaksinere deg. Myndighetene anbefaler også gravide om å vaksinere seg. En vaksine varer omtrent i 6-12 mnd og endrer seg stadig, så man bør vaksinere seg hvert år.

Enda enklere å ta influensavaksine

Du kan nå få elektronisk resept fra legen eller via eVaksine og få satt vaksinen av utdannet helsepersonell i skjermede omgivelser på en rekke Boots Apotek. Benytter du eVaksine, bestiller du enkelt hjemme, og resepten er klar i løpet av 24 timer.

Flere bør vaksinere seg mot influensa 

Det er mange fordeler med å vaksinere seg. Blant annet blir færre syke, en bidrar til å beskytte andre mot å bli syke, en får en reduskjon i antibiotikabruk, som dertil fører til mindre utvikling av antibiotikaresistens. Helsepersonell anbefales alltid å ta vaksine og i mange institusjoner får de dette dekt av arbeidsgiver.

Slik smitter influensa ,

Influensa smitter fra smittede personer som hoster eller nyser, såkalt nærdråpesmitte. I tillegg trives virus og kan overføres via gjenstander du tar på med hendene, for eksempel dørhåndtak, mobiltelefon og heisknappen. 

Her er to enkle, smitteforebyggende tiltak: 

  • Host i armkroken eller i et papirlommetørkle, som du kaster umiddelbart for å hindre virus i å spre seg
  • Vær meget nøye med håndhygiene for eksempel før og etter handleturen,  før måltider, og når du har vært blant folk på generell basis 

Les gjerne artikkelen "Unngå influensa" og "Guide til riktig håndvask"

På disse Boots Apotek kan du få satt vaksine.

Andre tjenester i apotek

#Helse
#Tjenester
#Kreft

Føflekkskanning

#Legemidler
#Helse
#Tjenester

Inhalasjonsveiledning på Boots apotek