Min Konto

Stomispalten - en introduksjon

Stomispalten - en introduksjon

Hei alle sammen

Nå er vi så heldige at vi har blitt to skribenter for Boots HomeCare. Her får dere bli bedre kjent både med Anne Sofie og Camilla, som er sykepleiere og stomiopererte. Vi har alle våre historier og erfaringer. Sammen skal vi dele våre erfaringer med dere videre her på nettsiden. Det ser vi frem til.


Anne Sofie Tveit 

Mitt navn er Anne Sofie Tveit, jeg er -86 modell og er fra regnbyen Bergen. Jeg bor sammen med min datter på 2 år, så her er det full fart hver eneste dag, men jeg elsker det. Jeg er utdannet sykepleier, og har jobbet mange år i spesialisthelsetjenesten, før jeg i 2018 begynte å jobbe som distriktsansvarlig sykepleier for Boots HomeCare.

Våren 2020 endret hverdagen min seg, ikke bare ved at jeg ble mor til en nydelig liten prinsesse, men jeg fikk også utlagt tarm. Grunnen til at jeg fikk ileostomi (tynntarmstomi) var ulcerøs colitt. Diagnosen fikk jeg i 2007, så tanken hadde slått meg at jeg kanskje kom til å få stomi på ett eller annet tidspunkt. Jeg fikk ikke lang tid på meg til å bearbeide at jeg skulle få stomi, for dette var den eneste utveien for at jeg skulle få se min datter vokse opp. Så per i dag er jeg så takknemlig for stomiposen på magen, men det er klart det har vært en vei å gå etter operasjonen.

Jeg har ikke lang fartstid innen det å leve med stomi, men jeg håper og tror at noen av erfaringene jeg har gjort meg kan være til hjelp for andre, om det så bare er å vite at man ikke er alene.


Camilla Tjessem Nevland

Mitt navn er Camilla Tjessem Nevland, er -93 modell og er fra Rogaland. Jeg bor sammen med min mann Glenn og hundene vår IPA og Citra. Jeg er utdannet sykepleier, og har jobbet mange år både i kommunal- og spesialhelsetjenesten. I 2019 ble jeg distriktsansvalig sykepleier for Boots HomeCare i Sør-Rogaland.

Det gjerne ikke alle vet om meg, er at jeg har en lang erfaring som pasient selv. Jeg har i dag to stomiposer på magen, og har gjennomgått x-antall operasjoner fra jeg ble født. Jeg har en medfødt sammensatt diagnose, med deriblant analatresi og blæreextrofi/epispadi. Til tider har sykehuset vært mitt andre hjem opp igjennom. Jeg vet at livet med stomi og kroniske sykdommer kan by på både gode og mindre gode dager. Vi er mange der ute med våre historier, og jammen er vi sterke alle som en.

Jeg lever i dag godt med en ileostomi og en urostomi på magen, og har i løpet av årene samlet en god del erfaringer, tanker og refleksjoner i min «ryggsekk». Jeg håper min «ryggsekk» med erfaringer kan bidra som hjelp og støtte til andre ved behov for det. 


Er det noen temaer dere ønsker vi skal ta opp, eller har dere noen spørsmål til oss så er det bare å ta kontakt. Kontaktinformasjon finner dere her.

-        Anne Sofie og Camilla 

 

Mer informasjon

Mer informasjon
Tags #Stomi
Blue Prescription Requirement Not Set
Prescription Group When Not Blue Not Set
List desktop /a/n/anne_sofie_og_camilla_460x310.jpg