Min Konto

Resorb Original

Resorb Original

Vi kan alle oppleve at vi blir dehydrerte – at vi får i oss for lite væske i forhold til det kroppen har behov for. Det kan være at man har trent hard uten å innta nok væske. Det kan være en varm sommerdag med økt svetteproduksjon. Vi kan få diaré, hvor kroppen kvitter seg med væske raskere enn den klarer å innta tilsvarende mengde.

Stomiopererte ekstra utsatt for dehydrering
Stomiopererte kan være ekstra utsatte for dehydrering. Spesielt gjelder dette de som har fått utlagt tynntarmen (ileostomi). Tarminnholdet som kommer i posen kommer ofte hyppig, og er tyntflytende. Har man en ileostomi har tykktarmen enten blitt fjernet, eller koblet ut av funksjon i en periode. Tykktarmens hovedoppgave er å reabsorbere vann og salter fra tarminnholdet og tilbakeføre dette til kroppen. Har man ikke denne funksjonen lenger, får man økt risiko for dehydrering.

Også de med utlagt tykktarm kan bli dehydrerte dersom de opplever å få løs avføring med hyppige tømminger av tarminnholdet.

Økt væsketap og dehydrering gir fysiske symptomer som økt tørste, munntørrhet, tørr hud, tørre øyne, lite urin, utmattelse og hodepine. Ved økt væsketap følger også økt tap av salter. Tap av salter gir symptomer som nedsatt appetitt, døsighet, hodepine, mage- og tarmkramper og svimmelhet.

Symptomene kan komme snikende, men mange stomiopererte opplever at dehydrering kan skje på veldig kort tid, dersom hyppigheten av tømminger øker brått.

Resorb Original – væskeerstatning med karbohydrater og elektrolytter
For å opprettholde god væskebalanse, eller for å tilføre ekstra væske og salter, kan Resorb Original være ett godt alternativ. Dette er brusetabletter som løses opp i vann og drikkes, inntil 4 tabletter pr dag. Kroppen får da tilskudd av blant annet natrium og kalium som er nødvendige for å gjenopprette og opprettholde en god væskebalanse. Resorb Original kan tas av barn fra 3 år, dosering for barn 3 -11 år er 1 tablett inntil 2 ganger pr. dag.

Resorb Original kommer i 2 smaker – bringebær og appelsin. De er enkle å innta og friske og gode på smak.

Resorb Original på blå resept (refusjon fra HELFO)
I og med at Resob Original klassifiseres som ett kosttilskudd og ikke ett legemiddel dekkes ikke produktet automatisk via blåreseptordningen hos HELFO. Det inngår altså ikke i HELFOs Produkt- og prisliste innen næringsmidler.

Mange som har god effekt av produktet kan likevel få dette dekket av HELFO ved en utvidet søknad og individuelt vedtak på stønad. Det er legen din som vurderer om det er aktuelt å søke HELFO om stønad, men ikke alle er klar over dette og hvordan det gjøres i praksis.

Boots HomeCare kan hjelpe deg med søknadsprosessen
Vi i Boots HomeCare er behjelpelige med veiledning til søknadsprosessen. Ta kontakt med ditt lokale Boots HomeCare apotek eller vårt nasjonale kundesenter så hjelper vi deg!

Vårt nasjonale kundesenter når du på telefon 23 37 66 00 eller på e-post homecare.kundesenter@boots.no

Våre HomeCare apotek finner du her  

Du kan også kontakte en av våre distriktsansvarlige sykepleiere så hjelper de deg også gjerne. 

Ønsker du å vite mer om hva Boots HomeCare kan tilby av tjenester finner du informasjon om oss her

Andre artikler om ernæring