Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator Update cookies preferences
Min Konto

På hjemmebesøk hos Mia og Kristin

På hjemmebesøk hos Mia og Kristin

Sykepleier Sofie fra Boots HomeCare er på besøk hjemme hos Mia på 12 år og hennes mor Kristin. Mia har en CP diagnose og har vedtak på BPA.  

Sykepleier Sofie fra Boots HomeCare har tatt turen hjem til Mia på 12 år og hennes mor Kristin. Mia har en CP diagnose og har vedtak på BPA. Kristin trenger litt råd og veiledning og har fått høre om Boots HomeCare gjennom sin BPA leverandør Assister meg.

De setter seg ned i stua for å snakke sammen. Sofie spør hva Mia bruker av ernæring og utstyr, og hva moren føler er utfordrende. Hun forteller at Mia er avhengig av sondemat, som hun får gjennom en knapp på magen. Hun spiser litt vanlig mat som er most ved siden av, men trenger sondemat for å få i seg nok næring.

Mia bruker også bleier. Hun sliter til tider med sår hud, spesielt hvis hun blir liggende lenge med våt bleie. Kristin kjøper bleier på butikken og salver på apoteket. Mia bruker i tillegg flere medisiner som hennes mor administrerer. Kristin synes det er mye å holde styr på og at det krever mye tid i en ellers krevende hverdag.

Sofie setter opp en oversikt på hva Mia og hennes mor har behov for. Hun forteller at de kan få bleier på blå resept. Da betaler man kun en egenandel og utvalget er veldig mye større enn det du finner i butikken. Det er nemlig viktig å finne riktig type bleie. På natten trenger man for eksempel en med ekstra god absorpsjonsevne. Sofie har flere forslag og forklarer godt forskjellen på de ulike typene slik at de finner det som er best for Mia. Barrierekrem som også dekkes på blå resept kan være fint å smøre på huden som er utsatt for fukt, for å unngå sårhet.

Om Boots HomeCare
Sofie er distriktsykepleier og produktspesialist i Boots HomeCare. Hun og de andre sykepleierne rundt i landet reiser ofte på hjemmebesøk. De er som regel 1–2 ganger hos brukeren for å kartlegge utfordringer og tilpasse utstyr og produkter. Boots HomeCare tilbyr varene levert hjem på døren, og målet er å kunne tilby alt kunden trenger innenfor forbruksmateriell på blå resept og andre apotekvarer. Sykepleierne i HomeCare jobber mye med ernæring, inkontinens, stomi, kateter og sår. Vårt mål er å gjøre hverdagen enklere for våre kunder.

I en jungel av utstyr og instanser kan det være godt å ha en leverandør som hjelper deg med å holde oversikt. Tilbakemeldingene vi får fra familier og kunder som bruker Boots HomeCare, er at vi sparer de for tid og logistikk i en ellers krevende hverdag. En hverdag hvor praktiske gjøremål ikke er det man ønsker å bruke tid og energi på.

Boots HomeCare tilbyr deg som kunde:

  • Personlig oppfølging av våre sykepleiere
  • Medisinsk forbruksmateriell, legemidler og apotekvarer levert hjem på døren din.
  • Enkel bestilling via nett eller telefon

Ta kontakt med en av våre distriktsansvarlige sykepleiere eller vårt kundesenter på telefon 23 37 66 00 for spørsmål og en prat om hva vi kan hjelpe akkurat deg med.

Andre artikler om ernæring