Min Konto

Medisiner på reise

Medisiner på reise

Husk å ta med nok av dine faste medisiner når du skal ut å reise. Medisiner bør oppbevares i håndbagasjen, slik at du har dem tilgjengelig under hele reisen, og ikke risikerer at de forsvinner. 

Noen tips det kan være lurt å tenke på

Det er verdt å vite at noen medisiner ikke bør oppbevares hverken for kaldt eller for varmt på reisen. I flyets bagasjerom kan det bli minusgrader – så ha det gjerne i håndbagasjen. Benytter du for eksempel insulin, kan en liten kjølebag være lurt å ta med, for å holde insulinet kaldt.

E-reseptene dine kan du hente ut i hele Norge, men husk at de ikke er gyldige i utlandet. Vanlige papirresepter er oftest gyldige i EØS land, men du har dessverre ingen garanti for dette, da hvert land tolker lovverket forskjellig.

Det beste er om du har med det tilstrekkelig medisiner for hele reisen, da mange land ikke fører samme medisiner som i Norge, og vær særlig oppmerksom på plagiat eller falske medisiner.

Du må kunne dokumentere at du er den rettmessige eieren av medisinene. Ha med alle resepter, og sørg for at all medisin ligger i sin originale emballasje – det bruker å være tilstrekkelig. En kopi av medisinlisten fra legen er også et lurt å ha med. Når det gjelder flytende medisiner, kan du bli nødt til å smake på medisinen i sikkerhetskontrollen, men medisiner er unntatt fra regelen om maksimalt 100 ml væske som normalt gjelder ved flyreiser.

Norge deltar i Schengen-samarbeidet. Skal du reise til disse landene bør du ha med deg attest på medisiner som etter internasjonale regler klassifiseres som narkotika.

Apotekene har myndighet til å skrive ut Schengen-attest, og det er gratis for medlemmer i Boots apotek.

For å lese enda mer om medisiner på reise, om Schengen-attest og finne ditt nærmeste Boots apotek, trykk her

Andre artikler om legemidler