Min Konto

Føflekkskanning

Føflekkskanning

Føflekkreft er en av de kreftformene som øker mest i Norge. Norge er på verdenstoppen med hensyn til forekomst av føflekkreft.

Kort om føflekkreft og føflekkskanning

Føflekkreft rammer folk i alle aldersgrupper, men oftere de med lys hudtype som lett blir solbrente, de som har føflekkreft i familien, de som ble solbrente som barn og de som har svekket immunforsvar. Prognosene er gode ved tidlig diagnose.

Du bør være spesielt oppmerksom på de føflekker som forandrer seg, de som vokser, endrer farge, de som klør eller blør og de som skiller seg vesentlig ut fra de andre.

Du kan redusere risiko for føflekkreft om du bl.a sjekker føflekkene reelmessig, unngår sterk sol mellom kl 12-15, bruker høy solfaktor og at du er særlig nøye med beskyttelse av små barn, med klær, hodeplagg og høy faktor. Solarium bør også unngås.

Nå kan du ta bilde av den mistenkelige føflekken på Boots apotek. Du kan komme på drop-in eller kontakte oss i Boots og avtale tid. Helsepersonell hos oss benytter avansert bildeteknologi som videresendes hudlegen for analyse. Du får svar innen 1-2 uker. Tjenesten leveres i samarbeid med ScreenCancer AS i utvalgte Boots apotek, og er enkel, rask, smertefri og sikker.

For mer informasjon – spør på ditt lokale Boots apotek eller besøk boots.no

Andre tjenester i apotek