Min Konto

Dusjing og bading med stomi

Dusjing og bading med stomi

Dusj og bad

Du kan dusje både med og uten pose. Såpe og sjampo kan fint renne over stomien, men vær oppmerksom på å skylle huden godt for å unngå såperester der platen skal sitte. Du bør ikke bade uten stomiutstyret på, vann vil kunne sive inn i stomien og gi en klysterlignende effekt.

Offentlige bad

Skal du i offentlige bad er stomiutstyr påkrevd. Start med å finne ut hva stomiutstyret tåler i dusjen eller badekaret hjemme, for å være sikker på at posen holder. Skift posen før du går ut i vannet, så du er sikker på at den sitter tett og godt. Bruk gjerne en mindre pose enn du bruker ellers. Det finnes badebelter som holder stomiposen skjult og på plass når du svømmer.

Stomiposene og bad

Fôret på en del av posene er vannavvisende, men kan likevel bli litt fuktig. Posen bør derfor tørkes eller skiftes for å forhindre at fuktigheten blir liggende mot huden, da det kan gi soppinfeksjon eller sår hud. Har du brukt posen i klor- eller saltvann bør posen skiftes for å unngå irritasjon av huden.
De fleste stomiopererte i dag kjøper badetøy i vanlige butikker. Utvalget er stort med flere ulike modeller. Mange foretrekker en bikinibukse med høyt liv. Det finnes også badetøy spesialdesignet til stomiopererte. Ønsker du dette eller andre tips/råd rundt badetøy, så spør oss!

Det finnes også et godt utvalg av belter og poseovertrekk. Flere av disse produktene dekkes på stomiresepten. Ta kontakt med Boots HomeCare så oppdaterer vi deg på siste nytt.

Andre artikler om stomi

#Stomi
#Legemidler

Stomi og legemidler

#Stomihjelpemidler
#Brokk
#Stomiutstyr

Stomibelte - forskjeller og bruk

#Stomihjelpemidler
#Brokk
#Trening

Brokkbelte

#Brokk
#Reise
#Dusj_bad

Plateforlenger

#Stomihjelpemidler
#Sår hud

Hudfilm