Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator Update cookies preferences
Min Konto

Ulike kompresjonsstrømper

Ulike kompresjonsstrømper

Hvilken type strømpe man skal velge er avhengig av behovet. I tillegg til ferdigproduserte strømper er det også mulig å få målsydde strømper. Vi fører flere ulike merker, kom gjerne innom oss i Boots apotek hvis du trenger hjelp til valg av produkt.

Reisestrømper

Reisestrømper er forebyggende knestrømper for deg som skal på reise. I tillegg til reisestrømper fra våre ulike leverandører har også Boots egne reisestrømper.

Kompresjonsstrømper

Kompresjonsstrømper finnes i mange ulike varianter. De kommer som tynne nylonkvaliteter eller i bomull, knestrømpe, lårstrømper (stay-up) og strømpebukser, alle i mange ulike farger. De fleste finnes også med eller uten tå. Strømpene deles inn i ulike kompresjonsklasser med ulikt trykk (måles i mmHg/millimeter kvikksølv).

For deg som skal på reise eller har lette plager med trette og ømme ben, kan kompresjonsstrømper klasse 1 være til hjelp. Har du åreknuter, hevelser eller andre uttalte plager kan du trenge en strømpe med høyere kompresjonsgrad. Vi kan hjelpe deg med å finne riktig strømpe.

Antitrombosestrømper
Antitrombosestrømper brukes først og fremst for å forebygge utvikling av blodpropp i venene i bena. Strømpene brukes på begge ben før, under, og i 8 uker etter kirurgiske inngrep. Antitrombosestrømper benyttes også under langvarig sengeleie og ved andre kjente risikofaktorer for utvikling av blodpropp.

De fleste sykehus har egne retningslinjer for når og hvordan slike strømper skal brukes. Strømpene brukes forebyggende mot blodpropp og strømpene skal benyttes hele døgnet.

Målsydde kompresjonsstrømper
Ved spesielle behov kan det være nødvendig med målsydde kompresjonsstrømper. Kontakt ett av våre apotek med spesialutvalg innen området. Se under «kontakt oss» for mer informasjon om hvilke utsalgssteder som kan bistå deg.

Generelle tips ved bruk av kompresjonsstrømper

Kompresjonsstrømper skal alltid tas av om natten, og de bør tas på før man står opp om morgenen. Strømper slites ved bruk og vask, og må fornyes etter seks til åtte måneder. De kan vaskes, men skyllemiddel skal ikke anvendes. Skyll de opp for hånd på kvelden med et mildt vaskemiddel som for eksempel Milo. Heng de til tørk. De tørker raskt og vil da være klare til bruk igjen neste dag. 

Blå resept

Det er ingen refusjon på disse produktene.

 

Synes du det er vanskelig å få strømpene på? Les artikkelen om hjelpemidler til kompresjonsstrømper.