Min Konto

Vaniljeboller

Vaniljeboller

Dette er en oppskrift som gir ekstra energirike boller med smaken av vanilje, og er egnet til deg som har økt næringsbehov. Server gjerne bollene med syltetøy eller pålegg, eller annet tilbehør etter ønske. Det er også mulighet til å bytte type Nutridrink Compact Protein for annen smak på bollene. 


Ca. 6 boller

Ingredienser:
10 g gjær
1 knivsodd salt
1 ts kardemomme
25 g smør
1 egg
300 – 400 g hvetemel
1 flaske Nutridrink Compact Protein med smak av vanilje

Fremgangsmåte:
Varm Nutridrink Compact Protein vanilje og melken i en kasserolle. Når blandingen er lunken, helles den over i en bolle, og gjæren smuldres i. Rør om til gjæren er løst opp. Tilsett salt, kardemomme, egg, smør og mel. Elt deigen og sett til heving i ca 1 time. Formes til 6 små boller og stekes i 15 minutter i forvarmet ovn ved 200 C. Serveres lune med smør og ost eller annet pålegg.

Næringsinnhold per bolle: 
Energi: 395 kcal
Protein: 15,7 gram

Produkt brukt i denne oppskriften:

Nutridrink Compact Protein vanilje er en energi- og proteinrik næringsdrikk. En flaske er 125 ml, og inneholder 300 kcal og 18 gram protein. Finnes også i 8 andre smaker; kaffe, kjølende røde bær, varmende tropisk ingefær, nøytral, banan, fersken/mango, jordbær og røde bær. Fiberfri, glutenfri og lav på laktose. Rådfør deg alltid med lege før bruk, og kontakt våre HomeCare apotek om du ønsker mer informasjon om næringsdrikker.

Andre oppskrifter

#Inspirasjon
#Oppskrifter

Sorbet

#Ernæring
#Oppskrifter

Smartfish smoothie

#Ernæring
#Oppskrifter

Omelett

#Ernæring
#Oppskrifter

Bananmuffins

#Ernæring
#Oppskrifter

Jordbærmousse

#Ernæring
#Oppskrifter

Yoghurtbasert smoothie