Min Konto

Kaffe- og sjokoladekake

Kaffe- og sjokoladekake

Kaffe- og sjokoladekake er en klassiker som alltid slår an. Her er en oppskrift til deg som har økt næringsbehov. I denne oppskriften bytter man ut væsken med Nutridrink Compact Protein med kaffesmak, og så enkelt øker man da næringsinnholdet i kaken.


Ca. 5 kakestykker à 150 g

Ingredienser:
25 g smør
100 g ren mørk sjokolade
2 dl sukker
3 eggeplommer
2 ts fin pulverkaffe
75 g hvetemel
3 stivpiskede eggehviter
1 flaske Nutridrink Compact Protein (kaffesmak)

Fremgangsmåte:
Smelt sjokolade og smør over vannbad ved svak varme. Fjern blandingen fra vannbad og rør inn sukkeret og 1 flaske med Nutridrink Compact Protein med kaffesmak. Tilsett deretter pulverkaffe og mel, og rør om til det blir en glatt sjokolademasse. Pisk eggehvitene stive og vend dem i sjokolademassen. Stek kaken i smurt form på 175 C i ca. 35-40 min.

Næringsinnhold per kakestykke:
Energi: 449 kcal
Protein: 11,6 gram
Karbohydrat: 63,4 gram

Produkt brukt i denne oppskriften:

Nutridrink Compact Protein kaffesmak er en energi- og proteinrik næringsdrikk. En flaske er 125 ml, og inneholder 300 kcal og 18 gram protein. Finnes også i 8 andre smaker; vanilje, kjølende røde bær, varmende tropisk ingefær, nøytral, banan, fersken/mango, jordbær og røde bær. Fiberfri, glutenfri og lav på laktose. Rådfør deg alltid med lege før bruk, og kontakt våre HomeCare apotek om du ønsker mer informasjon om næringsdrikker.

Andre oppskrifter

#Inspirasjon
#Oppskrifter

Sorbet

#Ernæring
#Oppskrifter

Smartfish smoothie

#Ernæring
#Oppskrifter

Omelett

#Ernæring
#Oppskrifter

Bananmuffins

#Ernæring
#Oppskrifter

Jordbærmousse

#Ernæring
#Oppskrifter

Yoghurtbasert smoothie