Min Konto

Stomi Nødkit

Stomi Nødkit

Har du gått tom for stomiutstyr? Har du plutselig fått et akutt behov, for eksempel på reise, ved sykdom eller forsinkelse på ordinær levering? I alle Boots Apotek får du nå et nødkit med stomiutstyr som består av en eske med endelte stomiposer, en kleberfjernerspray og en pakke med kompresser.

Boots HomeCare og Boots Apotek jobber kontinuerlig med å forbedre tilbudet og tilgangen på stomiutstyr for stomiopererte i Norge, og vi har derfor lansert Stomi nødkit i alle våre 150 Boots apotek.

Vi får stadig henvendelser fra kunder som er i akutt behov for stomiutstyr av ulike årsaker, enten det er fordi de har glemt å bestille varer, fått diaré eller annen mage sykdom og dermed brukt mer utstyr enn forventet, eller er på reise hvor bagasjen er forsvunnet eller forsinket. Uansett årsak er det å ha for lite stomiutstyr tilgjengelig, en kjedelig situasjon å komme i.

Nå kan du som stomioperert oppsøke ethvert Boots Apotek i hele Norge og få et stomi nødkit umiddelbart. Utstyret vil ikke være ideelt for alle, men vil fungere i en nødsituasjon for de aller fleste med en ileo- eller colostomi. Derav navnet Stomi nødkit. Dersom du har en urostomi og havner i en slik situasjon, anbefaler vi deg å kontakte nærmeste legevakt eller sykehus.

Stomi nødkit inneholder følgende produkter: 

  • 1 eske med 10 stomiposer
  • 1 kleberfjerner spray
  • 1 pakke med kompresser
  • 3 brosjyrer 

Posen er en flat endelt, oppklippbar og tømbar stomipose. Denne er valgt for å kunne være en kriseløsning for de aller fleste med stomi, og vil derfor ikke være individuelt tilpasset. Platen er skånsom mot huden og posen er tømbar for å kunne brukes av alle ileo- og colostomi opererte.  

Når man får utlevert et Stomi nødkit fra Boots Apotek vil du få med deg 3 brosjyrer. En som forteller deg litt om stomiposen, en om kleberfjernersprayen og en om selve Stomi nødkitet fra Boots Apotek.

Boots HomeCare er bandasjisten til Boots Apotek og har spesialkompetanse på stomi. På nettsidene våre finner du mye nyttig informasjon om stomi generelt og stomiutstyr. Vi har fire stomisykepleiere ansatt hos oss som både bidrar med faglig innhold her på nettsidene og daglig hjelper stomiopererte rundt om i hele landet. Vi har også to ansatte som selv har stomi. Du kan lese innlegg de skriver rundt egne erfaringer i Stomispalten.

Du kan bestille stomiutstyr her på nettsiden ved å opprette en bruker. Vår nettbestilling er spesialdesignet for deg som bestiller stomiutstyr slik at det skal være enkeltog raskt og at du alltid kan være trygg på at du får riktig produkt for deg.

Vi har også en egen kundeklubb for deg med stomi, Stomiklubben. Les mer om Stomiklubben, hvilke fordeler du som medlem får og meld deg inn. I tillegg til våre stomisykepleiere har vi også vanlige sykepleiere som jobber med stomi hver eneste dag som kan hjelpe deg dersom du opplever utfordringer eller trenger råd og veiledning. Vi benytter flere ulike kanaler i vårt arbeid slik at vi er tilgjengelig for stomiopererte uansett hvor i landet du bor.

Ønsker du å finne ditt nærmeste Boots Apotek kan du klikke her. Av våre 150 Boots Apotek, er 17 av dem HomeCare-apotek. Det vil si at de har et utvidet utvalg av blant annet stomiutstyr og god kompetanse på stomi blant de ansatte. Du finner en oversikt over våre HomeCare-apotek her.