Tilbake til Ernæring

Kreft og smaksforandringer

Kreft og smaksforandringer

Smaksendringer bør ikke endre pasientens utfall

NYHET! 3 NYE SMAKER MED SENSORISKE EGENSKAPER

Vi introduserer nå 3 unike Nutridrink Compact Protein varianter, med smaker av Kjølende Røde Bær, Varmende Tropisk Ingefær og en Nøytral variant, for å imøtekomme de unike smaksprofilene kreftpasienter har.

Kjølende Røde Bær
Inneholder mentol som gir en kjølende effekt i munnen ved å aktivere trigeminalnerven. Kan være et godt alternativ til de som opplever vond smak i munnen – gir en frisk følelse med mentol

Nøytral
Mindre stimulanse av lukt og smak.
Kan være et godt alternativ til pasienter som opplever overfølsomhet mot lukter og smaker, eller opplever en metallisk smak i munnen

Varmende Tropisk Ingefær
Inneholder Chili som gir en varmende effekt i munnen ved å aktivere trigeminalnerven.
Kan være et godt alternativ hvis maten oppleves smakløs ved å tilføre en krydret følelse

Kilde: Nutricia